Zsírleszívás: fogyás műtéttel vagy anélkül

Egészség

A legtöbb ember küzd a plusz kilókkal, súlyfelesleggel, amitől szívesen megválna. Szervezetünk különböző részein lerakódnak feleslegek, kipróbáljuk a különböző diétás módszereket, sportolunk, de úgy tűnik, semmi sem segít alakunk formálásában. Testünknek bizonyos területei makacsul megtartják a kis zsírpárnácskákat.

Van megoldás?

Az, hogy milyen módszerekből tudunk válogatni, függ az elszántságunktól, anyagi lehetőségeinktől, meggyőződésünktől. Nézzünk most meg párat ezek közül az egyszerűbbtől az orvosi beavatkozásig, amelyek a zsírpárnáink eltüntetését és szépségünket hivatottak szolgálni.

Zsírleszívás műtét nélkül: a kavitáció

A kavitációs – vagy ultrahangos zsírbontás egy olyan esztétikai beavatkozás, amely egy - a fizikában kavitáció néven ismert - jelenség elvén működik. A módszer lényege, hogy egy speciális géppel 40000 Hz frekvenciájú fókuszált ultrahanghullámok segítségével buborékokat hoznak létre a zsírsejtek között, melyek ennek következtében összeroskadnak, vákuum alakul ki. A vákuum következtében a zsírsejtek folyékony állagúvá válnak.

Hol lehet részt venni, és hogyan zajlik a kezelés?

A kavitációs zsírbontást kozmetikai kezeléseken vehetjük igénybe, egy erre a célra kialakított készülékben fekve, amely egy speciális frekvencián működő ultrahangos fejjel egyenletes és ismétlődő mikro méretű vákuumbuborékokat hoz létre a sejtek között, nyomás alá helyezve a zsírsejteket, és szétrobbantja azokat.

Természeténél fogva szelektív hatású, a bőr alatti zsírsejteket roncsolja, a környező szöveteket sértetlenül hagyja. Intenzív hatású azokon a problémás területeken, amelyek nem reagálnak a diétára vagy a testmozgásra.

A kezelés főbb jellemzői:

Az árak tekintetében az egy alkalmas kavitációs ultrahangos kezelés 15.000,- Ft-tól kezdődik, 5 alkalmas bérletet pedig – adott esetben plusz masszázzsal – 80.000,- Ft-tól lehet vásárolni.

Ultrahangos zsírleszívás

Ambuláns műtéti beavatkozásokkal szabadulhatunk meg esztétikai problémáinktól magán klinikákon. A fogyasztó, zsíreltávolító beavatkozások közül a legkisebb az ultrahangos zsírleszívás. A többnyire alkati zsírpárnáknak az eltüntetése sporttal, fogyókúrával szinte lehetetlen, ultrahangos zsírleszívással ezek szépen eltávolíthatók.

Nőknél ez jellemzően a csípő, derék, a külső és belső combok tájéka, no és a has. A problémás területekről egyetlen alkalommal helyi érzéstelenítésben egyszerre több testtájról is eltávolítható a zsír, a szövődmények veszélye nélkül, maximálisan egy alkalommal 2 liter. A beavatkozás elvégzése után a páciens 1-2 óra múlva hazamehet. A műtét részeként ejtett kis bemetszésekből a varratok egy hét után kerülnek eltávolítása, valamint javasolt a testtájéknak megfelelő szorító ruha viselése a műtétet követő három hétben.

A pontos ár testtájéktól és klinikáktól függő, körülbelül egy tenyérnyi terület 80 ezer forintba kerül.

Kapcsolódó bejegyzések

CÍMKÉK